Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχείρηση επιστροφής άλλων εκατόν δεκαεπτά αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, οι επιστροφές αφορούν σαράντα δύο υπηκόους Πακιστάν, σαράντα έναν υπηκόους Αφγανιστάν, είκοσι τέσσερις υπηκόους Αιγύπτου, επτά υπηκόους Αλβανίας, έναν υπήκοο Ουκρανίας, έναν υπήκοο Σουδάν και έναν υπήκοο Ρουμανίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η επιστροφή των 42 υπηκόων Πακιστάν και 41 υπηκόων Αφγανιστάν, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με ειδική πτήση «charter» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό το Ισλαμαμπάντ και την Καμπούλ. Η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη συνοδεία 34 αστυνομικών.

Η επιστροφή των υπόλοιπων αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε χθες με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Κάιρο, το Κίεβο, το Χαρτούμ και το Βουκουρέστι, ενώ οι επτά υπήκοοι Αλβανίας επέστρεψαν οδικώς με προορισμό την Κακαβιά.

Το κόστος των επιχειρήσεων επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.