Με μια καλή πούδρα διατηρείς το μέικ απ αναλλοίωτο και το στηρίζεις μοναδικά, ενώ βελτιώνεις θεαματικά και όποιο ψεγάδι μπορεί να έχει αφήσει το μακιγιάζ. Μια μαλακή πούδρα είναι ιδανική επιλογή, είτε πρόκειται για πρωινό μακιγιάζ είτε για βραδινό. Μία περισσότερο στέρεα θα αποτελέσει το σύμμαχό σου όταν θελήσεις -στο μέσο της ημέρας ή της βραδιάς- να ανανεώσεις την όψη σου. Υπάρχουν πούδρες που είναι λιγότερο «αλεσμένες» από άλλες και πραγματικά αυτή η ποιότητα είναι και η πιο περιζήτητη, καθώς δεν αφήνει υπολείμματα και απλώνεται σαν χάδι.  

Το χρώμα της

Καίριο θέμα είναι η επιλογή του χρώματος της πούδρας. Πολλές γυναίκες προτιμούν την ασφάλεια που προσφέρουν οι ημιδιαφανείς, αλλά μια ελαφριά χρωματισμένη πούδρα μπορεί να επαυξήσει το όμορφο αποτέλεσμα. Μια πούδρα στο χρώμα του μελιού θα ζεστάνει την όψη σου χωρίς να δείχνει ψεύτικη. Μπορείς ακόμη να πειραματιστείς δημιουργώντας διαφορετικά αποτελέσματα με πούδρες σε διάφορους τόνους.  

Πώς να την απλώνεις

Με μέτρο. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι προτιμότερο να περνάς σε όλο το πρόσωπο πούδρα με μεγάλο πινέλο. Κάποιοι άλλοι ότι σταθεροποιείται καλύτερα το πον πον, αρκεί κάθε φορά να βάζεις πάνω του μικρές ποσότητες. Και τα δύο είναι σωστά, ο συνδυασμός τους όμως είναι ακόμη καλύτερος. Ξεκίνησε με πον πον στα σημεία που γυαλίζουν και κατόπιν πέρασε όλο το πρόσωπο με πινέλο που προηγουμένως θα έχεις φυσήξει. Για πιο επιτυχημένο και διακριτικό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερη η loose powder, πούδρα σε σκόνη, η οποία όμως δε μεταφέρεται εύκολα και έτσι καλό είναι να χρησιμοποιείται στο σπίτι. Στην τσάντα σου να έχεις μια πούδρα σε σταθερή μορφή (κόμπακτ). 
 
Τα επαγγελματικά τρικ

- Ποτέ μη βάζεις πούδρα στις έντονες ρυτίδες, γιατί τονίζονται περισσότερο.

- Εάν η επιδερμίδα σου γυαλίζει, αντί για πούδρα χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντιλο για να απορροφηθεί η λιπαρότητα.

- Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε τις πούδρες με μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό και ποτάσιο) που διατηρούν την υγρασία της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

- Εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε μια ανάλαφρη πούδρα με χρωστικές προϋγροποιημένες και επικαλυμμένες με έλαιο.
 

ΠΗΓΗ: shape.gr