Στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 44 και 49 ετών, για εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση της ουσίας φαιντανύλης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η φαιντανύλη είναι ναρκωτική ουσία τύπου ηρωίνης αλλά τουλάχιστον εκατό φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη και την ηρωίνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ακαριαίο θάνατο.

Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία οδό (κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ»), μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής μεταξύ των δύο ανδρών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δέμα φαιντανύλης, βάρους 242 γραμ., το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του, ενώ στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, ύστερα από έρευνα της αστυνομίας σε δεύτερο σημείο της Εγνατίας οδού, εντοπίστηκε δέμα φαιντανύλης, βάρους 223 γραμ., το οποίο ο 44χρονος είχε κρύψει σε βάση πινακίδας σήμανσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.