Αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή, η σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Βροχερός θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από τη Δευτέρα.  

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς νωρίς το πρωί στη Δυτική Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.  

Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές μικρής διάρκειας. Ενισχυμένοι οι άνεμοι στα πελάγη, που θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.  

Βροχερός ο καιρός και την Κυριακή, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν, φτάνοντας έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.  

Τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.