Δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει για φέτος ο δήμος Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με "μηδενικό κόστος" και αυτό επετεύχθη ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Βασ. Μιχαλολιάκος. *Στην πλατεία Κοραή απόψε το χριστουγεννιάτικο καράβι

Το "χριστουγεννιάτικο καράβι" του Πειραιά ανάβει τα φώτα του σήμερα στις 19:00 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.
Το σύμβολο της ναυτοσύνης, αλλά και των ελληνικών χριστουγεννιάτικων ηθών και εθίμων, θα υποδεχτεί στην πλατεία, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και ο πειραϊκός λαός.
Λίγο πριν την υποδοχή του "χριστουγεννιάτικου καραβιού", στις 18.30, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκουταρίου Ανατολικής Μάνης "Η Βορδώνα", θα μοιράσει στους επισκέπτες τις παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες.

*Μεγάλη γιορτή την Κυριακή στον Πειραιά από τον Εμπορικό Σύλλογο

Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και τα καταστήματα των οδών Βασ. Γεωργίου, Τσαμαδού, Μπουμπουλίνας, Αλκιβιάδου, Αριστοτέλους, Δραγάτση, Πραξιτέλους, Πλάτωνος, Σωτήρος, Φίλωνος και Κολοκοτρώνη.

Την ημέρα αυτή, οι συγκεκριμένοι δρόμοι θα στολιστούν γιορτινά, θα πλημμυρίσουν από μουσική, συγκροτήματα, χορωδία και την φιλαρμονική του Δήμου.

Η ξεχωριστή γιορτή θα πλαισιωθεί από χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, με 'Αγιο Βασίλη, Καλικάτζαρους, ξυλοπόδαρους, ξωτικά, νεράιδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, φουσκωτά παιχνίδια, ενώ θα προσφέρονται σε όλους εδέσματα, ποτά, μπαλόνια, δώρα και πολλές - πολλές εκπλήξεις.

 Θα δρομολογηθεί επίσης το Γιορτινό τρένο του Πειραιά, που θα περιηγεί δωρεάν τα παιδιά και τους επισκέπτες στην πόλη από τις 11.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ. εκτελώντας κυκλικό δρομολόγιο- αφετηρία Πλ. Κοραή, Βασ. Γεωργίου, Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Χαρ. Τρικούπη και επιστροφή στην αφετηρία- και θα κάνει δυο στάσεις, μία στην Πλ. Κοραή και μία στην Πλ. Τερψιθέας.

Το γιορτινό τρένο θα λειτουργεί επίσης: Παρασκευή 23/12, Σάββατο 24/12, Τρίτη 27/12, Τετάρτη 28/12, Πέμπτη 29/12, Παρασκευή 30/12 και Σάββατο 31/12, από 11.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ.

*Φιλανθρωπική εκδήλωση από τη Ράλλειο

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα αυτές τις ημέρες των εορτών, για το Ίδρυμα "Θεοτόκος" και τα "Παιδικά Χωριά SOS", το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά σε συνεργασία με το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στον 5ο όροφο του Γυμνασίου στην οδό Καραΐσκου 147 & Μπουμπουλίνας, τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 13:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, θα διατίθενται προς πώληση Χριστουγεννιάτικα είδη, Παιχνίδια, βιβλία, DVD, CD, Κοσμήματα, κασκόλ, γάντια, σκούφοι, Χειροποίητα γλυκά και άλλα.

Το Bazaar έχει αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στηρίζεται στην εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά των μαθητριών και των οικογενειών τους καθώς και στα μέλη των συλλόγων καθηγητών και γονέων.

*Χριστούγεννα με Ζούμπα και Aerobic στην Πλατεία Κοραή

Zούμπα και aerobic θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στις 22 και 29 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοραή Πειραιά. Το Εναλλακτικό Γυμναστήριο "ΦΩΣ" συμμετέχει μ'αυτό τον τρόπο στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ όσοι επιθυμούν μπορούν να "ζουμπιστούν" καίγοντας θερμίδες σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Στις 29 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. το aerobic θα είναι χριστουγεννιάτικο και θα συνδυάζει άσκηση και κέφι.