Κύκλωμα που δρούσε από το 2006, διαπράττοντας πλαστογραφίες, απάτες και υπεξαιρέσεις μεγάλης χρηματικής αξίας, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες από τη Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής (δύο άνδρες ηλικίας 40 και 44 ετών και μία 28χρονη γυναίκα), ενώ αναζητούνται 11 επιπλέον άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα κατάρτιζε πλαστά δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, υπαρκτών προσώπων, στα οποία τοποθετούσε φωτογραφίες μελών της οργάνωσης. Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν σε τράπεζες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, χρηματοδοτικής μίσθωσης και κινητής τηλεφωνίας και καταθέτοντας και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευαν δάνεια, αγόραζαν πολυτελή οχήματα και ενεργοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το ποσό των 450.000 ευρώ. Τα παράνομα έσοδα τα οποία αποκόμισε ο 40χρονος αρχηγός της οργάνωσης, νομιμοποίησε από κοινού με τη 28χρονη συλληφθείσα σύζυγο του, με την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας.

Προκειμένου να προσδώσει μάλιστα νομιμοφάνεια στην πηγή του εισοδήματος, η 28χρονη εμφάνισε βεβαιώσεις κερδών του ΟΠΑΠ για τα έτη 2006, 2007 και 2009 συνολικού ποσού 253.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.