Βελτιώσεις στην νομοθεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφάσισαν, σε ευρεία σύσκεψή τους, εισαγγελικοί λειτουργοί.  Στόχος των προτάσεων και των ρυθμίσεων είναι να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να κλείσουν… τα κενά που έχουν διαπιστωθεί από την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς προσανατολίζονται σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην τροποποίηση του Άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που συχνά επικαλούνται οι κατηγορούμενοι για να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες του νόμου. 

Ο δεύτερος άξονας αφορά σε αλλαγές της νομοθεσίας για την προφυλάκιση κατηγορουμένων που συλλαμβάνονται για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής.

Η σύσκεψη έγινε με επικεφαλής τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και σε αυτή συμμετείχαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς επί οικονομικών εγκλημάτων Νίκος Παντελής, Γρηγόρης Πεπόνης, Σπύρος Μουζακίτης,, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Σακελάκος και η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου.