Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την αποκλιμάκωση της κατάστασης που επικρατεί στα Πανεπιστήμια ζητούν με επιστολή που απέστειλαν στον Λ. Παπαδήμο οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης και του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, Σ.Σιμόπουλος.
Οι δύο πρυτάνεις, αφού κάνουν αναφορά «στην εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας, λόγω της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα μας», τονίζουν ότι, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, τα Πανεπιστήμια «βρίσκονται σε αναταραχή».

Επισημαίνουν παράλληλα ότι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά προς την εφαρμογή του Ν.4009/11 δημιουργεί προβλήματα, που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων σε αδιέξοδο.

«Πρεσβεύουμε ότι σ' αυτήν την δύσκολη κατάσταση χρειάζεται καταλλαγή και θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το κύρος σας προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση, πολλώ μάλλον αφού υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να καταλήξει σε αλόγιστη βία», σημειώνουν οι πρυτάνεις στην επιστολή τους.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν όλα ήταν έτοιμα δεν υπάρχει πιθανότητα να προλάβουν ως τις 16 Ιανουαρίου, που ορίζει ο νόμος, να έχουν κάνει εκλογές των μελών συμβουλίων διοίκησης.