Μισό εκατομμύριο ευρώ είχαν καταφέρει να αποκομίσουν τέσσερις Ελληνες, που ...αναλάμβαναν εργασίες για λογαριασμό κατασκευαστικών εταιρειών.
Σε βάρος των τεσσάρων Ελλήνων σχηματίστηκε δικογραφία για "απάτη", "πλαστογραφία" και "υπεξαίρεση". Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 30, 29 και 30 ετών και μια 26χρονη γυναίκα, οι οποίοι "πιάστηκαν" από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η 26χρονη είχε ιδρύσει δυο κατασκευαστικές εταιρείες. Στη μία συμμετείχαν και οι δυο 30χρονοι και στην άλλη ως ιδιοκτήτης εμφανιζόταν ο 29χρονος. Αντικείμενο των εταιρειών ήταν οι ανακαινίσεις, κατοικιών, οι τοποθετήσεις κουφωμάτων και άλλες παρόμοιες εργασίες.

Ο ένας από τους δυο 30χρονους εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των εταιρειών στους υποψήφιους πελάτες και με την ιδιότητα αυτή πήγαινε στα σπίτια τους για να προβεί σε προεργασίες και να εισπράξει την προκαταβολή.

Με το πρόσχημα αυτό, οι κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει από τον Ιούλιο του 2008 έως και τον Νοέμβριο να αποσπάσουν από 30 υποψήφιους πελάτες τους 534.976 ευρώ, χωρίς να αποπερατώσουν καμία από τις εργασίες που είχαν αναλάβει.

Η σε βάρος τους δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο ένας 30χρονος συνελήφθη,  καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.πηγή: enet.gr