Ένα τεράστιο κύκλωμα «κυνηγών» μετάλλων κρύβεται πίσω από κλοπή- «μαμούθ» στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου. Η σύλληψη των δυο ανδρών που επιχείρησαν να πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού βάρους 420 κιλών, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου καθώς είχαν κλαπεί συνολικά… επτά τόνοι κάλυκες!

Φαίνεται πως στο μεταλλικό κοντέινερ του Σκοπευτικού Ομίλου είχε πρόσβαση… όποιος ήθελε, παρά το γεγονός ότι σφραγίζει με διπλή κλειδαριά! Έτσι, ήταν έρμαιο στις διαθέσεις κάθε επιτήδειου χιλιάδες αποθηκευμένοι κάλυκες που είχαν συγκεντρωθεί από τις σφαίρες των πιστολιών και των πυροβόλων όπλων των 1.700 διαγωνιζόμενων στους Παγκόσμιους Αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής που έγιναν το καλοκαίρι στο νησί!

Οι δυο τσιγγάνοι που συνελήφθησαν με τα 420 κιλά καλύκων, δεν ήταν οι πρώτοι… Νωρίτερα είχαν βρεθεί άλλοι δύο τόνοι κάλυκες στην κατοχή δύο δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι πάντως αρνήθηκαν κάθε σχέση με την κλοπή! Ωστόσο, αγνοείται η τύχη άλλων… 4,5 τόνων καλύκων, που συνήθως πωλούνται σε εταιρείες για αναγόμωση. Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης διενεργεί βρίσκεται η Ασφάλεια Ρόδου, ενώ μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου.


πηγή: protothema.gr
TAGS