Απίστευτης ισχύος έκρηξη για τα δεδομένα μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης, συντάραξε λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής το κέντρο του Πύργου. Στόχος ήταν και πάλι τα γραφεία του συνδέσμου φίλων του Ολυμπιακού, δίπλα στην κεντρική πλατεία στην οδό Αγίου Νικολάου.

Δράστες… οι «γνωστοί – άγνωστοι» πρωταγωνιστές - μαζί τους αντιπάλους τους - σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που σχεδόν ένα χρόνο έχει φουντώσει στην Ηλειακή πρωτεύουσα.  

Η ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση εκτιμάται από τις Αρχές που χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα δυναμίτιδας, την οποία και πέταξαν από το δρόμο, πάνω στο μπαλκόνι του συνδέσμου.  

Αυτό είχε
ως αποτέλεσμα να διαλύσει ακόμα και τα τσιμέντα στο μπαλκόνι να σπάσει τις σιδερένιες εξώπορτες του συνδέσμου και να προκληθούν από το ωστικό κύμα της έκρηξης σοβαρές ζημιές τουλάχιστον σε οκτώ καταστήματα και πολύ μικρότερες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αγίου Νικολάου.  

Σύμφωνα με μαρτυρίες ένα μωρό 20 μηνών κινδύνεψε να σκοτωθεί, όταν τα τζάμια στο διαμέρισμα που κατοικεί με τους γονείς του, απέναντι ακριβώς από το σύνδεσμο, έσπασαν και έπεσαν πάνω του.