Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης και θαλπωρής. Στο πνεύμα αυτό, αλλά και με την ελπίδα να δώσουμε όλοι ένα χαμόγελο στα παιδιά και τους αναξιοπαθούντες διοργανώνονται πολλά φιλανθρωπικά bazaar σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων, κτίριο Δ7, αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης" (Πειραιώς 100, Γκάζι). Από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ και τις υπόλοιπες μέρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα που έχουν συγκεντρωθεί από τους φίλους - εθελοντές της οργάνωσης. Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις. Τα χρήματα θα δοθούν στην ΜΚΟ "Μείνε Δυνατός" για την ενημέρωση και στήριξη των καρκινοπαθών και του περιβάλλοντός τους.
Μάθε περισσότερα: www.bestrong.org.gr

Διεθνής Κύκλος Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΜΚΟ)

Στο Athens Heart (Πειραιώς 180, Αθήνα. Από Δευτέρα έως Σάββατο κάθε εβδομάδα μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Μπορείτε να βρείτε εορταστικά δώρα για τους αγαπημένους σου. Τα χρήματα θα δοθούν σε γεύματα αγάπης και διανομή τροφίμων σε άτομα που έχουν ανάγκη.
Μάθε περισσότερα: 2109248101

Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 
Στο κτίριο στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 21 (3ος όροφος) στην Αθήνα. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα. Τα χρήματα θα δοθούν στην κάλυψη των αναγκών ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Μάθε περισσότερα: www.redcross.gr, 2103639538

Κέντρου Εναλλακτικής Απασχόλησης & Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή»
 
Στην πλατεία Αγίου Αντωνίου (Μετρό). Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Θα βρε’ιτε χριστουγεννιάτικα είδη κατασκευασμένα από εξυπηρετούμενους του Κέντρου. Τα χρήματα θα δοθούν στην ενίσχυση του έργου του Κέντρου για την κοινωνική ενσωμάτωση και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Μάθε περισσότερα: www.edra-coop.gr

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση
 
Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, κτίριο Δ4, αίθουσα "Άγγελος Σικελιανός" (Πειραιώς 100, Γκάζι). Από την Τετάρτη 21 μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Τετάρτη 21/12, 13:00 – 21:00, Πέμπτη 22/12, 10:00 – 21:00 και Παρασκευή 23/12, 10:00 – 21:00. Πωλούνται χριστουγεννιάτικα στολίδια και δωράκια. Τα έσοδα θα δοθούν στην ηθική και οικονομική υποστήριξη του έργου του Θεραπευτικού Προγράμματος  «ΚΕΘΕΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».
Μάθε περισσότερα: www.kethea.gr, 2103302426

Παιχνίδια για άπορα παιδιά στη Θεσσαλονίκη
 
H Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης παιχνιδιών της Θεσσαλονίκης, να συμβάλλουν στη συγκέντρωση παιχνιδιών, καινούργιων και μεταχειρισμένων, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  

Για τη συγκεκριμένη δράση ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:  

«Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία οφείλουμε όλοι μας να μεριμνήσουμε για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον. Η φροντίδα, η ζεστή αγκαλιά και το παιχνίδι μπορούν να χαρίσουν το γέλιο στα πρόσωπα των παιδιών ειδικά στις δύσκολες, για κάθε ελληνική οικογένεια, φετινές γιορτές. Με την ενίσχυση και τη συμμετοχή όλων, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων. Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης για όλους».  

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στη δράση και να συνεισφέρουν σε παιχνίδια μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2313 319501, με φαξ στο 2313 319752 και με email στο [email protected]
TAGS