Κακοκαιρία θα επικρατησει τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.  Όπως είχε προβλέψει με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένωνη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη νύχτα άρχισαν να πέφτουν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.  Σήμερα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.  

Ειδικότερα, για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής και κατά περιόδους τη Δευτέρα.  

Λίγο πριν από τις 07:30, πάντως, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε ισχύει απαγορευτικό απόπλου για τα ιπτάμενα δελφίνια που πραγματοποιούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.  

Η πρωινή βροχή έφερε και τα πρώτα προβλήματα στους δρόμους. Η κίνηση γίνεται με μικρές ταχύτητες, ενώ σε Πατήσια, Κυψέλη, Τουρκοβούνια και Χαμοστέρνας υπάρχει συγκέντρωση υδάτων. 
Στη Χαμοστέρνας, επίσης, προκλήθηκαν δυο μικροσυγκρούσεις.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα
 


Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, κατα περιόδους θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με εξασθένηση απο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 12 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα κατα περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 16 βαθμούς αλλά στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατα τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα περιόδους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση αλλά πιθανως κατα περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 11 βαθμούς.

Αύριο
οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.  

Την Τετάρτη μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, για την οποία η ΕΜΥ θα ενημερώνει με νεώτερα τακτικά η έκτακτα δελτία καιρού.    

Οδηγίες προς τους πολίτες
 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει:  
-Να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο, εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές 
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.