Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να επανατοποθετηθεί στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης το πλωτό, πρωτότυπο, χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και παρασύρθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου από τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα. Το πλωτό δέντρο ήταν μία δημιουργία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος -για πρώτη χρονιά- στην πλατεία Αριστοτέλους το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ανάδοχες εταιρίες έχουν αναλάβει η HELEXPO και η Attract Productions.

Οι εργασίες αποκατάστασης του πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου των αστεριών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές αιτία για τη βύθιση του ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η πλωτή εξέδρα ήταν σχεδιασμένη να αντέχει ανέμους έως 7 μποφόρ.

Οι αρμόδιοι που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα το επανατοποθετήσουν την Τετάρτη σε πιο σταθερή βάση, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της βύθισης.