Ηράκλειο: Μια ακόμη δικαίωση σε υπερχρεωμένη οικογένεια ανέργων


Μια ουσιαστική «ανάσα» σε υπερχρεωμένη οικογένεια ανέργων, έδωσε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Πρόκειται, σύμφωνα με την ένωση Προστασίας Καταναλωτών- για μία δανειολήπτρια άνεργη από το 2009, με σύζυγο επίσης άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας, με τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα απεβίωσε πρόσφατα και με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα αυτοκίνητο με έτος κυκλοφορίας 1990.  
   
Η δανειολήπτρια έκανε χρήση του νόμου 3869/2010 (για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της προς τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 57.495,07 ευρώ.  
   
Σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που είχε υποβάλλει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, και με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, είχε ζητήσει περίοδο χάριτος ενός εξαμήνου και με την πάροδο αυτού να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το ποσό των 200 ευρώ/μήνα, με το σκεπτικό της εύρεσης εργασίας.  
   
Οι τράπεζες και εξωδικαστικά απέρριψαν την πρόταση της δανειολήπτριας, προβάλλοντας αιτιάσεις μη νομιμότητας και αοριστίας. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ωστόσο απέρριψε τις αιτιάσεις των τραπεζών και την άσκηση παρέμβασης που ασκήθηκε από την μία πιστώτρια τράπεζα, ως μη νόμιμη, πήρε δε την απόφαση να μη ρυθμίσει καμία καταβολή από την δανειολήπτρια και να της δώσει τον ζητούμενο χρόνο, μεταφέροντας την ημερομηνία ορισμού συζήτησης καταβολών δόσεων για τις 29-5-2012.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο