"Τράπεζα Ρουχισμού" εγκαινιάζει σήμερα η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με σκοπό να εξυπηρετήσει κατά το δυνατό καλύτερα τους ενορίτες της. Η τράπεζα θα λειτουργεί σε κατάστημα στην οδό Λαγκαδά 55 και θα προσφέρει ρούχα σε όσους χρειάζονται. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην ενορία του και να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, από τη Μητρόπολη θα ετοιμάζονται δέματα που θα αποστέλλονται στις οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

"Αυτήν τη στιγμή η τράπεζα διαθέτει καινούργια ρούχα, από μια παρακαταθήκη που είχαμε, καθώς η Μητρόπολή μας έχει μια ανοιχτή δίοδο συνεργασίας με διάφορες βιοτεχνίες στο πλαίσιο των αποστολών ρουχισμού που διοργανώνουμε εδώ και χρόνια, για το σερβικό λαό", σημείωσε ο πατήρ Παναγιώτης Κωστούλας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τράπεζα εγκαινιάζεται στις 18.30 το απόγευμα από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Στην "Τράπεζα Ρουχισμού" θα συγκεντρώνονται ρούχα από προσφορές που γίνονται στις ενορίες. Τα ρούχα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως επεσήμανε ο πατήρ Παναγιώτης. Η τράπεζα ήρθε να καλύψει τις ανάγκες ενοριτών με πιο οργανωμένο και λειτουργικό τρόπο, σε μια εποχή που οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα συσσίτια στην ίδια Μητρόπολη έχουν φτάσει τα 2.500 ημερησίως και αντιστοιχούν σε περίπου 20 ενορίες. Στα συσσίτια προσφέρουν τρόφιμα όσοι το επιθυμούν για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, ειδικά για τα παιδιά, στην ενορία του Αγίου Αθανασίου σε συνεργασία με τα σχολεία και με διακριτικό τρόπο, συνεχίζεται η προσπάθεια "κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο".Κάθε Παρασκευή οι γονείς προμηθεύονται το πρωινό της εβδομάδας που αποτελείται από γάλα και κρουασάν, για να μη λείψει το πρόγευμα σε κανένα παιδί.