Στα χνάρια των δικαστών επιχειρούν να κινηθούν και οι στρατιωτικοί σχεδιάζοντας το μισθολόγιό τους με πλήρη μυστικότητα. Ηδη ο Στρατός και το Ναυτικό προτείνουν δραστικές μειώσεις έως 30% στους κατώτερους βαθμούς και αυξήσεις από 25% έως και 60% στους ανώτατους βαθμούς.
Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές:
Στους κατώτερους βαθμούς, από αντισυνταγματάρχη και κάτω, προβλέπονται μειώσεις έως 30%. Στους βαθμούς του συνταγματάρχη και του ταξιάρχου προτείνεται οι μισθοί να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. Στο κλαμπ των στρατηγών προβλέπεται αύξηση μισθού έως 25%. Στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προβλέπεται αύξηση έως 60%. Ο μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μαζί με τα επιδόματα από 3.977 ευρώ, προτείνεται να εκτοξευτεί στα 6.392 ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τη? λογική των προτάσεων των Γενικών Επιτελείων η δραστική μείωση από 25 έως 30% στις αποδοχές των χαμηλόβαθμων «παγιώνεται» τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία επειδή καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές.

Πλέον η μόνη αύξηση που θα δίνεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα αφορά το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, το οποίο θα αυξάνεται κατά 2% ανά έτος και θα τερματίζει στα 35 χρόνια υπηρεσίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι: 
Ενας κατώτερος αξιωματικός και υπαξιωματικός με το ισχύον καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών, ανεξαρτήτως του διοικητικού του βαθμού, στα 33 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει τα 2/3 του ταξιάρχου.

Πλέον σύμφωνα με τις προτάσεις των Επιτελείων θα αμείβεται με τον φέροντα βαθμό, μειώνοντας τις αποδοχές του κατά 15% (250 ευρώ). Αυτή η κατακόρυφη μείωση στον μισθό του κατώτερου αξιωματικού που προέρχεται από τη «μήτρα» των υπαξιωματικών θα αντανακλά στη σύνταξη και στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων... Ενας Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), που στα 35 χρόνια υπηρεσίας σήμερα λαμβάνει μισθό ίσο με τα 2/3 του αντισυνταγματάρχη, πλέον με βάση πάντα τις προτάσεις των Επιτελείων... θα παίρνει βασικό μισθό ανθυπασπιστή. Δηλαδή, απότομα θα κατέβει πέντε μισθολογικά κλιμάκια.

Πηγή: ethnos.gr