«Για την αστυνόμευση του κέντρου των Αθηνών, εκπονήθηκε και εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης, και σχεδιασμός ο οποίος δεν παρέμεινε στατικός, αλλά μέσα από τη συνεχή χαρτογράφηση της εγκληματικότητας - παραβατικότητας και την αξιολόγησή του, αναπροσαρμόσθηκε και επικαιροποιήθηκε» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής για την εγκληματικότητα που καταγράφεται στο ιστορικό κέντρο.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπουτσής στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, διενεργούνται έλεγχοι σε κτίρια, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, υπό δυσμενείς συνθήκες υγιεινής, με τη συμμετοχή εποπτών Δημόσιας Υγείας και παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, προς το σκοπό εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας (περί αλλοδαπών, περί ναρκωτικών κ.λπ.), καθώς και της εκκένωσης - απολύμανσής τους.

Επιπλέον, στις αρμόδιες Υπηρεσίες μας δόθηκαν εκ νέου πρόσθετες εντολές και οδηγίες, για τη λήψη όλων των πρόσφορων μέτρων αστυνομικής αρμοδιότητας, καθώς και για την εντατικοποίηση και ενίσχυση των ελέγχων τους για τη συστηματικότερη επιτήρηση της περιοχής, με τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και άλλες εφαρμοζόμενες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την πρόληψη και καταστολή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς», επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι Βουλευτές του ΛΑ. Ο.Σ. κ.κ. Α. Πλεύρη (Α΄ Αθηνών) και Γ. Ανατολάκη (Β΄Πειραιώς).

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης για εντατικοποίηση της αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Παπουτσής  συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καββαθά και εκπροσώπους επαγγελματιών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπορικών καταστημάτων  στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήαμτα λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μικρών καταστημάτων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

 Ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις για το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς , ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι μεταναστών και εφαρμόζεται το σύστημα διοικητικής απέλασης ,όπου χρειάζεται.