Σε κατάληψη διαρκείας τμημάτων του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ προχώρησαν από σήμερα οι μηχανικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, από την Πέμπτη 22/12, η αντίδραση των μηχανικών σκληραίνει, καθώς διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων και ελέγχου αμοιβών του ΤΕΕ μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011. Σύμφωνα επίσης με την κοινή απόφαση ΤΕΕ και φορέων των μηχανικών, θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (σούπερ μάρκετ, τράπεζες κλπ.).

Αποφασίστηκε ακόμη οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια, ενώ σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Όπως εξήγγειλαν επιπλέον οι μηχανικοί, από αύριο ξεκινά κύκλος επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους για ενημέρωση «επί των οξύτατων προβλημάτων που δημιουργούνται από την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης», με παράλληλες ανοιχτές συνεδριάσεις των Αντιπροσωπειών των Περιφερειακών Τμημάτων, παρουσία μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, αλλά και ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών Αρχηγών, ενώ θα ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πηγή: naftemporiki.gr