Χωρίς αλεξικέραυνα, λόγω αυξανόμενων κλοπών, έχει μείνει η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στα Χανιά. Επιτήδειοι αφαιρούν τα αλεξικέραυνα, όργανα υπεραπαραίτητα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων, προκειμένου να πάρουν τον χαλκό τους

Είναι χαρακτηριστικό πως η εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 50.000 ευρώ, για να επανατοποθετηθούν αλεξικέραυνα απέτυχε, αφού τα περισσότερα από τα νέα αφαιρέθηκαν και πάλι με πιο πρόσφατη την κλοπή τριών από ισάριθμα σχολεία, αναφέρει η εφημερίδα haniotikanea.gr.

«Στα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια των Χανίων πλέον δεν υπάρχει αλεξικέραυνο. Δεν περνάνε 1 - 2 μήνες από τη στιγμή που τα αντικαθιστούμε και τα κλέβουν για τον χαλκό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλα λεφτά και άλλος κωδικός για να αντικαθιστούμε κάθε μήνα τα αλεξικέραυνα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες να ελέγξουν, να επιβλέψουν, να δουν τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε στην εφημερίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, κ. Μανώλης Κεμεσίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεμεσίδη, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των κλεπταποδόχων. «Κλέβουν τα αλεξικέραυνα και πού πάνε; Σε ιδιοκτήτες διάφορων μαντρών με οικοδομικά υλικά. Σε αυτούς τους κύριους, που οι μισοί είναι παράνομοι και οι άλλοι νόμιμοι, θα πρέπει  να τους σταλεί ένα χαρτί και να τους λέει ότι οποιοσδήποτε συλληφθεί για αλεξικέραυνα, σχάρες, για σίδερα από τα φρεάτια, γιατί μας κλέβουν και αυτά, θα συλληφθεί και όχι μόνο αυτό, αλλά θα του κλείσουν τη μάντρα, την επιχείρηση και θα του επιβάλλουν βαρύ πρόστιμο, γιατί αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί», λέει ο αντιδήμαρχος.
TAGS