Φοβούνται απολύσεις οι πανεπιστημιακοί


Tην εξισορρόπηση των ειδικών μισθολογίων και επαναφορά του ειδικού μισθολογίου των πανεπιστημιακών με τα ειδικά μισθολόγια των άλλων λειτουργών του δημοσίου, ζητεί η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ)Φοβούμενοι απολύσεις οι πανεπιστημιακοί επισημαίνουν τους κινδύνους από την εφαρμογή «Καλλικράτη» στα ιδρύματα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η θεσμική μεταρρύθμιση και «η αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών και της έρευνας δεν μπορεί να προχωρήσει με το κρίσιμο θέμα του μισθολογίου σε εκκρεμότητα. Δηλαδή, όταν η πολιτεία δεν αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά και το έργο των ειδικών μισθολογίων». Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι για την ίδια αποτελεί αναγκαία και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την κατάργηση ακαδημαϊκών μονάδων η πλήρης αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού. Θεωρεί ότι είναι απόλυτα αναγκαίος ο ορθολογικός επανασχεδιασμός της οργάνωσης και χωροθέτησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, «που οφείλει να διαμορφώσει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία ενοποιώντας ουσιαστικά τον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας».

Παράλληλα, η ΠΟΣΔΕΠ ζητά τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις όποιες Επιτροπές θα συστήσει το υπουργείο Παιδείας για το θέμα του χωροταξικού ανασχεδιασμού των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο