Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε, προ ολίγων ημερών, πρώην νομάρχης Δυτικής Αττικής για την έκδοση πρόωρων αγροτικών συνταξιοδοτήσεων σε 18 γυναίκες, στην περιοχή των Μεγάρων, οι οποίες επιβάρυναν τα κρατικά ταμεία με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με απόφαση του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην νομάρχης την περίοδο 1997-1998 ενέκρινε παρανόμως την καταβολή πρόωρης σύνταξης - με βάση σχετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης - στις 18 αγρότισσες οι οποίες εμφανίζονταν ψευδώς να έχουν μεγάλο αριθμό αγροτικών εκτάσεων. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ενταχθούν στο συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που είχε στόχο την ανακατανομή της αγροτικής γης.  

Ετσι λοιπόν το ελληνικό κράτος καταβάλλει επί 14 χρόνια στις 18 γυναίκες μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εξακολουθούν να παραλαμβάνουν, παρότι έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις που προσδιορίζουν αυτήν τη συναλλαγή σαν παράνομη και σκανδαλώδη. Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια περίοδο σε κάθε νομό της χώρας εγκρίνονταν περίπου 50-70 παρόμοιες πρόωρες αγροτικές συντάξεις εκ των οποίων οι μισές υπολογίζεται ότι δίνονταν με παράτυπες διαδικασίες.  

Οπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία για τη συνταξιοδότηση των 18 γυναικών υπήρξε αρνητική εισήγηση των ελεγκτών της Αγροτικής Τράπεζας η οποία τελικώς δεν συνεκτιμήθηκε στην απόφαση του νομάρχη. Για τη συγκεκριμένη παράτυπη διαδικασία υπήρχε σχετική έρευνα και από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Από την άλλη πλευρά ο πρώην νομάρχης ανέφερε στην απολογία του ότι απλώς αποδέχθηκε σχετική εισήγηση των αρμόδιων νομαρχιακών υπηρεσιών και δεν προχώρησε σε καμία παράνομη ενέργεια. Ο πρώην νομάρχης άσκησε έφεση στην καταδικαστική απόφαση και αφέθηκε ελεύθερος.Πηγή: tovima.gr