Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Τέλη της Αυτοδιοίκησης που έπρεπε να πηγαίνουν στο δήμο Ηρακλείου από το υπουργείο Οικονομικών τα έστελναν στο... Νέο Ηράκλειο Αττικής! Το «λάθος» σε... τρία τέλη ανακάλυψε τυχαία ο ίδιος ο δήμαρχος που καθημερινά ζητά να βλέπει στο «Διαύγεια» τις αποφάσεις των κατανομών που αφορούν το δήμο του και άλλους «ισοδύναμους» δήμους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretalive, το περίεργο αυτό λάθος έγινε στις φετινές κατανομές- συνήθως ανά εξάμηνο γίνονται- και ανακαλύφθηκε όταν ο κ.Κουράκης διαπίστωσε ότι στα τέλη Ζύθου (ένα παλιό τέλος για την Αυτοδιοίκηση), διαφήμισης και στο ΤΑΠ το Ηράκλειο ήταν περιέργως ριγμένο σε σχέση με άλλους μεγάλους δήμους, τη Λάρισα, την Πάτρα , τον Πειραιά και άλλα.

Οι διαφορές ήταν τεράστιες δεδομένων των ποσών-για το Ηράκλειο συνολικά το ποσό ήταν 120.000 ευρώ περίπου για τα τρία τέλη- και ο δημαρχος με τους συνεργάτες του πονοκεφάλιασαν για να βρουν πως το Ηράκλειο πχ για ένα τέλος έπαιρνε...18000 ευρώ κι ένας άλλος δήμος....60 χιλιάδες και πλέον.

Τελικά σκέφτηκαν την περίπτωση του... άλλου Ηρακλείου, που είναι στην Αττική και διαπίστωσαν ότι παίρνει τα χρήματα που...αναλογούσαν ακριβώς στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Ο δήμαρχος, κ. Κουράκης επιβεβαίωσε το «λάθος» από το υπουργείο επισημαίνοντας ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες να ψάξουν μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει κι αλλού.

«Τα ποσά από τα συγκεκριμένα τέλη είναι μεγάλα δεδομένων ότι το συνολικό ποσό που μοιράζεται από το υπουργείο δεν είναι τεράστιο» επεσήμανε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών και θα αποστείλει επιστολή για να αποκατασταθεί το λάθος και να σταλούν τα χρήματα στο δήμο Ηρακλείου.


Πηγή: cretalive.gr