Εξι άτομα συνελήφθησαν και έξι αναζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συνθήκες ξυλοδαρμού αστυνομικών στην περιοχή του Ωρωπού στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και πέτυχαν «λαβράκι» καθώς δύο από τους δράστες είναι ήδη προφυλακισμένοι για τη ληστεία της τράπεζας Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους ερευνώντας την υπόθεση του Ωρωπού.

Τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου εννεαμέλης ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, είχε μεταβεί σε χώρο όπου γίνονταν πανηγύρι στον Ωρωπό στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών.

Εκεί, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 46χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ και στο παρελθόν για υποθέσεις εκβιασμών και ο οποίος είναι παράγοντας του τοπικού ποδοσφαιρικού σωματείου.

Ξαφνικά 30 περίπου άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ελευθερώσουν τον 46χρονο, να αφαιρέσουν από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ το όπλο του που είχε κατασχεθεί, να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις αστυνομικούς, να αρπάξουν το πορτοφόλι του επικεφαλής αξιωματικού (το οποίο παραδόθηκε δύο ημέρες αργότερα από έναν εκ των κατηγορουμένων) καθώς επίσης έναν χρυσό σταυρό, μια αλυσίδα και ένα κινητό τηλέφωνο από δυο αστυνομικούς, ενώ προκάλεσαν ζημιές κινητά τηλέφωνα άλλων αστυνομικών.

Από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα 14 και όπως προέκυψε τα περισσότερα από αυτά έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 46χρονος μαζί με συνεργούς του τα δυο τελευταία χρόνια κατηγορούνται ότι απειλούσαν τους κατοίκους του Ωρωπού, ενώ σε τρεις περιπτώσεις στο στόχαστρο τους μπήκαν αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται διάφορες κατηγορίες όπως εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, πλαστογραφίες, απάτες, παραβάσεις νομοθεσίας για καζίνο, ναρκωτικών κ.α. για άλλα είκοσι επτά άτομα, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση αλλά τις έκαναν είτε μεμονωμένα είτε μαζί με εμπλεκόμενους στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Τετάρτη στον Ανακριτή Αθηνών.