Την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ από την εφεδρεία, τουλάχιστον για δύο χρόνια, ζήτησε από τον Δημήτρη Ρέππα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος. Όπως τόνισε ο κ.Αρβανιτόπουλος πρόκειται να στείλει και σχετικό έγγραφο, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία είναι λίγοι, δεν ξεπερνούν τους 200, αλλά οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο ώστε να προωθηθούν σύντομα οι διορισμοί των περίπου 500 μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων που εκκρεμούν.

Σε ό,τι αφορά στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο κ.Αρβανιτόπουλος που συναντήθηκε πρόσφατα και με τους πρυτάνεις, εξέφρασε την επιθυμία του «να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να γίνουν αμοιβαίες κινήσεις συνεργασίας», λέγοντας ότι είναι βέβαιος πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια θα εξομαλυνθεί και οι εκλογές για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης θα γίνουν κανονικά.

Σχετικά με το θέμα του «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ, δηλαδή συγχωνεύσεις-συνενώσεις τμημάτων, ο κ.Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα εξαντληθεί πρώτα κάθε διάλογος πριν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ τόνισε ότι δεν αποκλείεται να εξαιρεθούν από το επόμενο μηχανογραφικό των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, κάποια τμήματα των ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Τέλος σχετικά με το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο σημείωσε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: in.gr
TAGS