Χειρότερη είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας σε ορισμένους τομείς παραδέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών δεν έχει παρατηρηθεί καμία βελτίωση. «Η δημοτική αρχή με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση» σημειώνει ο κ.Καμίνης, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι επισημάνσεις και ανησυχίες που εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων αφορούν: «στη συνέχιση της ροής μεταναστών προς την πρωτεύουσα, στον περιορισμένο αριθμό απελάσεων, στη μη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των εισερχόμενων, σε εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα, στην επιβεβλημένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική για την αντιμετώπιση του παραεμπόριου».

Τέλος, επισημαίνει ότι «συνεχίζεται, στο πλαίσιο αυτό, η στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, αρμόδια για τον συντονισμό, ενώ πρόσφατες είναι σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν για το κέντρο της Αθήνας, με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας».

Πηγή: in.gr