Κατά του τoυ προέδρου της «Τεχνόπολις» Φώτη Ιγνατίου, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, στρέφεται πλέον ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με 90σελιδη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από τη νυν διοίκηση της «Τεχνόπολις» κατά του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου (Ιγνατίου), όπως και κατά του πρώην διευθυντή του Τομέα Αξιοποίησης Κυλικείων. Σε έκθεση των ορκωτών λογιστών, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, διαπιστώθηκε σημαντική στέρηση εσόδων της εταιρείας την περίοδο 2007-2010, αν και η μήνυση αφορά σε έναν μόνον χρόνο. Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα, βάσει των οποίων το διοικητικό συμβούλιο της «Τεχνόπολις» αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του, χθες, την υποβολή μήνυσης για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές έκαναν οκτώ μήνες για να μπορέσουν να συλλέξουν τα στοιχεία από τους κατεστραμμένους δίσκους που άφησε η προηγούμενη διοίκηση και να ανακαλύψουν το «κόλπο» των πειραγμένων ταμειακών μηχανών, με το οποίο καταγράφονταν ελάχιστα από τα συνολικά έσοδα των κυλικείων.

Το θέμα, λόγω της σοβαρότητάς του, αναμένεται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Πόσο μάλλον που όταν είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα της αντικατάστασης του Ηλία Ψινάκη από το Φώτη Ιγνατίου στο δ.σ. της «Τεχνόπολις».

Πηγή: aftodioikisi.gr