Ένας άντρας 62 ετών (κάτοικος Θεσσαλονίκης) έχασε τη ζωή του όταν λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, διερχόμενη νταλίκα εξετράπη της πορείας της και παρέσυρε εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Εγνατία που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ο άτυχος άντρας φαίνεται πως βγήκε από το όχημα του να δει τι συμβαίνει καθώς μαζί με άλλους 150 οδηγούς είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε η γυναίκα του και άλλα δύο άτομα.

Η 
Εγνατία οδός παραμένει κλειστή στο κομμάτι από τον κόμβο των Κοίλων μέχρι τον κόμβο των Καλαμιών, στο ρεύμα προς Γρεβενά. Ανάστατοι είναι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στο σημείο επειδή δεν είχαν αλυσίδες. Με λεωφορεία θα μεταφερθούν σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί. Τα λεωφορεία θα τους μεταφέρουν στην Κοζάνη όπου θα φιλοξενηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε το «ελληνικό» φαινόμενο να καταλαμβάνουν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην Εγνατία τα Ι.Χ. με αποτέλεσμα να είναι αδύνατει η πρόσβαση στα εκχιονιστικά μηχανήματα που θα βοηθούσαν στον απεγκλωβισμό των οδηγών.


Και νέος εγκλωβισμός ατόμων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην επαρχιακή οδό Λυγερής –Καλαμιάς Κοζάνης. Tαξί στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ακινητοποιήθηκε εξαιτίας των όγκων χιονιού. Αμέσως επι τόπου έσπευσε το ερπιστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης που τους απεγκλώβισε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.


πηγή: seleo.gr