ΕΛΛΑΔΑ

Τατούλης: «Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι περιφέρειες»

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2011, 20:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τατούλης: «Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι περιφέρειες»
Facebook Twitter Whatsapp
«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων, χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που είχε στα γραφεία της Περιφέρειας, με τον πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ.
«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων, χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που είχε στα γραφεία της Περιφέρειας, με τον πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε αναφερόμενος στην πολιτική κρίση ότι, «το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα δεν είναι οι θεσμοί, αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο σε ευοίωνες περιόδους δεν την προστάτεψε και τώρα καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε».

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Πελοπόννησος θα βρει το δρόμο της ανεξάρτητα από την πορεία της χώρας» και ότι «θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».

Ενημέρωσε τον Καναδό πρέσβη ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη δημιουργία αμιγούς «low cost» αεροδρομίου με ταυτόχρονη χρήση ως στρατιωτικό, επιβατικό και ως εμπορευματικό, ανακοίνωση η οποία θα γίνει επίσημα από τον υπουργό κατά την προσεχή επίσκεψή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης πρότεινε στον ξένο διπλωμάτη τη δημιουργία κοινού Ελληνο-Καναδέζικου τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο, με συμπράξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεγάλα και δυναμικά σχέδια. Μια ακόμη πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Καναδό αξιωματούχο είναι η δημιουργία ενός πολύγλωσσου Πανεπιστημίου με επιρροή σε ολόκληρη την περιοχή και σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από διάφορες χώρες.

Ο Καναδός πρέσβης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του και χαρακτήρισε τη στάση του Πέτρου Τατούλη καταλύτη και τομή για τις αλλαγές στην περιφέρεια.

Τόνισε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαίρεση σε διεθνές επίπεδο στο χάρτη της κρίσης για την Ελλάδα και μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην αλλαγή αντιμετώπισης της χώρας. Χαρακτήρισε την Ελληνική διασπορά στον Καναδά μέρος της λύσης για την κρίση της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε τη διάθεσή του για στενή συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου.