Την αξιοποίηση όλων των υπάρχουσων δομών, ώστε να αυξηθούν τα πλαίσια προστασίας αστέγων ατόμων ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο, όπου παρατηρούνται πολύ μικρές θερμοκρασίες επιδιώκει το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας καλούνται να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους (π.χ. κλειστό γυμναστήριο), οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω των 4 βαθμών Κελσίου, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα της εκάστοτε περιοχής.

Καλούνται να ορίσουν άμεσα έναν, ή περισσότερους στεγασμένους χώρους στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Είναι αναγκαίο μέχρι τις 23/12/2011 να γνωστοποιήσουν εγγράφως τις ακριβείς διευθύνσεις των χώρων αυτών, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου για κάθε περαιτέρω συνεννόηση.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γεώργιος Κατριβάνος στους επτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Πηγή: Ναυτεμπορική