Ενόχους έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης του 17 συλληφθέντες για επίθεση στον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕ Ποντίων και την Ξάνθη στην Κατερίνη. Σε όλους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 20 εως 30 μήνες με τριετή αναστολή, ενώ επίσης τους απαγορεύθηκε για ένα εξάμηνο να δίνουν το «παρών» σε παιχνίδια της ομάδας τους, κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα του τόπου διαμονής τους.

Οι κατηγορούμενοι διαπιστώθηκε ότι ήταν οπαδοί του Παναθηναίκού, οι οποίοι πριν από την εισβολή τους στο στάδιο της Κατερίνης είχαν παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Αγροτικό Αστέρα, επίσης για το Κύπελλο, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από αστυνομική καταδίωξη σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Η ακροαματική διαδικασία είχε μαραθώνια διάρκεια και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίσθηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένας ακόμα συλληφθείς -ανήλικος- παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.