Βροχοπτώσεις στα δυτικά της χώρας και τα νησιά του Ιονίου αναμένονται ανήμερα των Χριστουγέννων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός

Για την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, στη Θράκη, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στο Ιόνιο καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα είναι ισχυρός. 

Την Δευτέρα, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Μακεδονίας και παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στα δυτικά κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά και επέκταση των φαινόμενων στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.  

Την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, στα βόρεια και δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 έως 6 μποφόρ και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.