Τη μεταφορά του ηγούμενου Εφραίμ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Όπως δήλωσε, υπάρχει σαφής βελτίωση του αναπνευστικού του συστήματος, ενώ σήμερα είναι απύρετος. Η τελική γνωμάτευση των γιατρών προς το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους θα γίνει νωρίς το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, η προθεσμία εκτέλεσης του οποίου εξέπνευσε στις 4 το απόγευμα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται, από το πρωί, η σύναξη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα skai.gr, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για την εκτέλεσή του για λόγους υγείας. 

Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.


Καρατζαφέρης: Εμφορτη σκοπιμοτήτων η απόφαση για τον Εφραίμ

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων» υποστήριξε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Όπως πρόσθεσε (υπήρξε) «Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, (ενώ είναι) ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ - skai.gr

Σχετικό θέμα:  
Έντονες αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ρωσία για την προφυλάκιση Εφραίμ- Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του