Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Σποράδες, και Εύβοια προβλέπονται για σήμερα Τρίτη. Αίθριος καιρός, με τσουχτερό κρύο, επικρατεί σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Σε κάποιες ορεινές περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Πτολεμαΐδας - Βλάστης στην Κοζάνη.

Εξάλλου, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος «Βόρας» της Πέλλας και προς το Σέλι της Ημαθίας. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στην παλιά εθνική οδό Βέροιας - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.

Στο μεταξύ, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται σε κάποιες περιοχές του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Καρδίτσας (Μουζάκι - 'Αρτα, Μουζάκι - Πετρίλια, Καρδίτσα - Ρεντίνα - Καρπενήσι). Στον ίδιο νομό, σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης σε πέντε τοπικές κοινότητες του δήμου Αργιθέας λόγω χιονόπτωσης.

Aναλυτικά:


Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος και μονο τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τη Χαλκιδική θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση.Θερμοκρασία: από μείον 08 (-08) έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νοτια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον 01 (-01) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, οπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 08 βαθμούς κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νοτιά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.