Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εφοριακοί μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Αφού εξετάστηκαν όλα τα θεσμικά αιτήματα των εφοριακών, οι ίδιοι διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην απεργιακή κινητοποίηση, όπως είχε εξαγγελθεί. «Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με διάθεση διάλογου με οποίον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους ενημέρωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εφοριακών.

Οι εφοριακοί εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Ε. Βενιζέλος- Π. Οικονόμου - Γ. Καπελέρης). Στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ - ΔΟΥ και προφορικά (έχει προηγηθεί η αποστολή σχετικών κειμένων) τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν σε απεργία στις 29 και 30  Δεκεμβρίου.