Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Mesut Yilmaz, ο οποίος παραδέχτηκε αρχικά ότι «καίγαμε ελληνικά δάση ως αντίποινα» και εν συνεχεία έσπευσε να δηλώσει ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του, αρθρογράφος της Milliyet κάνει λόγο και για μυστική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα ο Can Dundar, σε άρθρο του τονίζει πως η μυστική αυτή έκθεση κάνει λόγο για «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, για πυρκαγιές σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Ωστόσο, διερωτάται «από ποιόν έγινε γνωστό αν γίνονταν όλα αυτά και αν πραγματικά είναι αλήθεια η επίθεση σε στρατόπεδο της Λαμίας, οι πυρκαγιές σε ελληνικά δάση σε τουριστικά μέρη όπως η Κρήτη και η Ρόδος».

Ο εν λόγω αρθρογράφος επικαλείται μυστική έκθεση που ήρθε στην επιφάνεια, αφού σύμφωνα και με τον ίδιο, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Ο ίδιος συνεχίζει πιο κάτω γράφοντας «μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν».

Τέλος, ο Dundar παραδέχεται ότι «κάθε κράτος έχει βρώμικα μυστικά, αλλά οι πολίτες, Έλληνες και Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να μάθουν, τι συμβαίνει».
TAGS