Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας, αφού τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές πολλών μηνών, δήλωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου-Γεωργακοπούλου, προσθέτοντας ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «ακόμα και ο ΟΓΑ, που πλήρωνε μέσα στις προθεσμίες των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, δεν πλήρωσε τον τελευταίο μήνα».

Η Βασιλική Φράγκου-Γεωργακοπούλου υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, ότι τις ημέρες της απεργίας οι εφημερίες θα είναι οι ελάχιστες δυνατές και ότι από την πρωτοχρονιά οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας είπε ότι τα φαρμακεία δεν αντέχουν άλλο να στηρίζουν το σύστημα, και ότι είναι υπερχρεωμένα στις τράπεζες. Κάλεσε τους ασφαλισμένους, αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς ανά κλάδο, να σταθούν στο πλευρό τους σε κοινές διεκδικήσεις. Επισήμανε, επίσης, ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στους 60 φαρμακοποιούς της Αρκαδίας τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Φράγκου-Γεωργακοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, αφού θα πρέπει να πληρώσουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Επισήμανε, ωστόσο, ότι τα φαρμακεία δεν δύνανται να συνεχίσουν να κινούνται με πίστωση, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν να εξοφλούνται με αντικαταβολή ή, στην καλύτερη περίπτωση για τους φαρμακοποιούς, μέσα σε ένα μήνα.

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας τόνισε ότι «η αφερεγγυότητα των ασφαλιστικών ταμείων και η έλλειψη ρευστότητας φέρνει λουκέτα» και εξήγησε ότι, ήδη, στην Αρκαδία έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα δύο φαρμακεία. Προανήγγειλε και άλλα λουκέτα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν είναι βέβαιο ότι, ακόμα κι αν είναι ανοικτά τα φαρμακεία, οι πολίτες θα βρίσκουν το φάρμακο που χρειάζονται αφού, λόγω έλλειψης ρευστότητας, τα φαρμακεία δεν μπορούν να προμηθευτούν από τις φαρμακευτικές εταιρείες».