Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν ένας 31χρονος έλληνας, 29χρονος ομογενής και 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Σύσταση συμμορίας», Νομοθεσία «Περί όπλων», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Προόκειται για συμμορία που αποσυναρμολογούσε κλεμμένα αυτοκίνητα και φορτηγά. Οι δράστες είχαν αποσυναρμολογήσει συνολικά 120 κλεμμένα αυτοκίνητα τύπου τζίπ. Η συμμορία δρούσε σε συνεργείο στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς.
Στο συνεργείο βρέθηκαν: πέντε Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου τζιπ), τα οποία τα οποία είχαν αφαιρέσει κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2011, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί μαζί με ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, από περιοχή του Νομού Σερρών, πλήθος ανταλλακτικών και ειδικά εργαλεία για την αποσυναρμολόγησή τους.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 31χρονος, από το 2006 έως και σήμερα, έχει προβεί στη διάλυση – αποσυναρμολόγηση 120 περίπου Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων ανοικτού τύπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.