Εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για το 2011. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2012 σημείωσε: «Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό, ορθολογιστικό προϋπολογισμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες». Ο Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε το Σώμα ότι καλύφθηκαν οι αδυναμίες και οι εκκρεμότητες των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων από τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος εφαρμόστηκε χωρίς πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εξασφαλίστηκαν 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην παράκαμψη των Βουτιάνων, 1,5 εκατ. ευρώ για το δρόμο στο Ξυλόκαστρο που έχει καταρρεύσει και τα 20 εκατ. ευρώ από το ανενεργό ταμείο πυρόπληκτων.

«Όλη η Περιφέρει αναγεννιέται», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και σιγά - σιγά και μεθοδικά τα κλείνουμε επιτυχώς. Όλη η Ελλάδα πλέον μιλά για την επιτυχία μας στο θέμα των στερεών αποβλήτων, για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί πολιτικά το φάκελο της τεχνογνωσίας. Οι πολιτικές μας παρεμβάσεις, όπως γίνεται συνεπώς κατανοητό, είναι πλέον κανόνας».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, Δημήτρης Δράκος, στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό του 2012 αναγνώρισε τη δυσκολία των υπηρεσιών, λόγω της κρίσης και των κρατικών δυσλειτουργιών για την καταβολή των πόρων να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό και συνεπώς τη δυσκολία της διοίκησης να χαράξει πολιτική.