Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκεύης και συνεχιζόταν μέχρι το Σάββατο. Σε ορεινές περιοχές πάντως είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Πιο συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι η αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Κιλκίς από τη Γουμένισσα προς Μεγάλα Λιβάδια και Καστανερή (όρος Πάικο), καθώς επίσης προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμάκτσαλαν (Εδεσσα), Τρία-Πέντε Πηγάδια και Σέλι (Βέροια).   

Στη Φλώρινα είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών είναι καθαροί οι δρόμοι τόσο στο κομμάτι της Εγνατίας Οδού όσο και στους επαρχιακούς δρόμους, ωστόσο, απαιτείται η χρήση αλυσίδων προς τα ορεινά και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.   

Στην Καστοριά είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε σημεία των επαρχιακών οδών Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, Καστοριάς-Αμύνταιου, και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω του Νεστόριου.