Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες αναμένονται σήμερα στα δυτικά και νότια, χιόνια περιμένουμε στα ορεινά. Ο παγετός το πρωί και το βράδυ παραμονεύει, γι' αυτό οι μετεωρολόγοι παρακαλούν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Μακεδονία, Θράκη: σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα και πιθανότητα στη Θράκη για πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά λίγα χιόνια. Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 05 (-05) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιόνι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Ανεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά του νόμου το πρωί. Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά με παγετό το βράδυ στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στα βόρεια από -7 εώς 7 βαθμούς, στα κεντρικά από
-4 εως 13 βαθμούς και στα νησιά και την Κρήτη από 12 εως 14 με 15 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ:
Λιακάδα περιμένουμε σε όλο τον νομό η θερμοκρασία όμως θα κυμανθεί από 2 εώς 12 βαθμούς αφού οι βοριάδες που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ δε θα την αφήσουν να ανέβει περισσότερο.