Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και παγετό τοπικά τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 14 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη, οπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βραδυ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Αττική: τοπικές νεφώσεις το πρωί κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 09 βαθμούς κελσίου.

Nέα προβλήματα στην Εγνατία Οδό

 Η συσσώρευση χιονιού λόγω των έντονων ανέμων (ανεμοσούρια) στο οδόστρωμα της Εγνατίας, στην περιοχή μεταξύ Καλαμιάς και Κοίλων Κοζάνης, προκάλεσε πάλι μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αναγκαίες οι αλυσίδες

Η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Μόνο με αλυσίδες κινούνταν τα οχήματα και στο σύνολο του επαρχιακού δικτύου ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Από χθες το πρωί η κατάσταση βελτιώθηκε και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, διευκολύνοντας την επιστροφή των εκδρομέων. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού δικτύου και, συγκεκριμένα, στην Εθνική Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, στους δρόμουε Πτολεμαΐδας - Βλάστης, Γρεβενών - Σαμαρίνας, Γρεβενών - Περιβολίου και στους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.