Τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις Αχαρνές. Στο Τμήμα Ασφαλείας όπου οδηγήθηκε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως σε βάρος του 54χρονου πολιτικού μηχανικού εκκρεμούσαν 68 καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές από το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Σπυρίδωνα Χουλιάρα, του Αλεξάνδρου και της Ευγενίας. Το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει σε βάρος του, ερήμην, 68 καταδικαστικές αποφάσεις. Η συνολική ποινή που του έχει επιδικαστεί ανέρχεται σε φυλάκιση 46 ετών και χρηματική ποινή της τάξης των 113.850 ευρώ. Αλλά ο εν λόγω παρέμενε ελεύθερος. Μετά τη σύλληψή του ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μηχανικός ή υπεύθυνος κατασκευαστικής ή τεχνικής εταιρείας συλλαμβάνεται για οφειλές και χρέη προς το Δημόσιο. Τον «χορό» των συλλήψεων είχε ανοίξει αρχές Νοεμβρίου η Οικονομική Αστυνομία με τη σύλληψη 62χρονου διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνικής εταιρείας για οφειλές ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως τα χρέη του αφορούσαν ΦΠΑ, τα οποία δεν του είχε καταβάλει ακόμη το ελληνικό Δημόσιο.

 

Τον Νοέμβριο ακόμη ένας 74χρονος, πρώην ιδιοκτήτης και διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας, είχε συλληφθεί από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο περίπου 176.000 ευρώ. Τα χρέη αφορούν εταιρεία κατασκευών που διατηρούσε μέχρι το 2005, αλλά που σήμερα έχει τερματίσει τη λειτουργία της.

 

Χρέη 3,5 εκ. ευρώ

Αρχές Δεκεμβρίου οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν στην Αχαΐα 74χρονη διευθύντρια κατασκευαστικής εταιρείας που χρωστούσε στο Δημόσιο περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ. Εκείνες τις ημέρες ένας 55χρονος πολιτικός μηχανικός και διαχειριστής-εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, ο 55χρονος δεν προέβη σε απόδοση ΦΠΑ ύψους 92.507 ευρώ για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Ιουλίου του 2011.

 

Παράλληλα, συλλήψεις πραγματοποιεί και το ΣΔΟΕ, σε επιχειρηματίες που χρωστούν κυρίως ΦΠΑ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη σύλληψη του 54χρονου πολιτικού μηχανικού οφείλεται στον τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ και όχι στη δράση της Οικονομικής Αστυνομίας ή των άλλων οικονομικών διωκτικών αρχών.Πηγή: imerisia.gr