Συνελήφθησαν, χτες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου, έξι από τους επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα στις Φυλακές Σουφλίου. Οι λαθρομετανάστες άνοιξαν τρύπα στο κρατητήριο των φυλακών για να αποδράσουν. Ανενόχλητοι κατάφεραν να σκάψουν τον τοίχο και στη συνέχεια να περάσουν μέσα από αυτόν και να βρεθούν στον προστατευτικό φράχτη του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. 'Ετσι, διέφυγαν προς τον κάμπο του Σουφλίου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης αντελήφθησαν άμεσα την ενέργεια τους και με τη συνδρομή δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους πέντε από τους έξι αλλοδαπούς. Οι αστυνομικοί μάλιστα δήλωσαν ότι οι λαθρομετανάστες πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Τρεις από τους συλληφθέντες είναι Ιρανοί, ένας Αφγανός, ένας Πακιστανός και ένας Δομινικανός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας Δομινικανός.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί θα οδηγηθούν στην  Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ για το περιστατικό διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε)  από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.