Για τη διακίνηση προϊόντος σκουμπριού αποξηραμένου και αλατισμένου, προέλευσης Βιετνάμ το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβόληση ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Αφοί Κεσίδης ΟΕ ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ ότι η διακίνηση του προϊόντος, σε συσκευασία των 40 gr με ημερομηνία λήξης 28.07.2013 προέλευσης Βιετνάμ, από τη γερμανική επιχείρηση Monolith Sud GmbH, σύμφωνα με επιστολή της γερμανικής εταιρείας, δεν διακινήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ερευνών του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία Αφοί Κεσίδης ΟΕ παρέλαβε τον Ιούνιο 2011 από τη γερμανική επιχείρηση Monolith Sud GmbH το ίδιο προϊόν με ημερομηνία λήξης 04.12.2012 και το οποίο διοχέτευσε στην αγορά και για το οποίο, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση της εταιρείας Αφοί Κεσίδης ΟΕ, ενημερώθηκε από την προμηθεύτρια εταιρεία με επιστολή την 9/12/2011 ότι πρέπει να προχωρήσει σε ανάκληση μετά από απαίτηση της αρμόδιας Γερμανικής Αρχής.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
TAGS