Δωρεάν τρόφιμα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μια προσπάθεια να συνδράμει τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Η προσφορά αφορά 800 κιλά γραβιέρας Κρήτης που θα παραδοθούν αύριο το πρωί, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε, πριν λίγo, με τον πρόεδρο του Κέντρου και δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Αποστολόπουλο.
«Το κέντρο της Αθήνας βιώνει τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Πρέπει με ευαισθησία να δούμε το θέμα και να κάνουμε κάτι», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης. «Αυτές οι πρωτοβουλίες χρειάζονται για την κοινωνία και τούτη η κίνηση πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλους κρατικούς φορείς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος.

Η διάθεση της γραβιέρας Κρήτης στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 250.000 άτομα. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος πέρυσι διανεμήθηκαν 13.730.000 κιλά τροφίμων. 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε ερώτηση για τις «παράνομες» ενισχύσεις ύψους 424,8 εκατ. ευρώ που ζητά να επιστραφούν η ΕΕ, αφού έκανε λόγο «για πρακτικές που καταστρέφουν τη χώρα», σημείωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί το πρόστιμο. Όπως ανακοίνωσε, χθες, το υπουργείο, το ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ αφορά σε ενισχύσεις προς αγρότες που δόθηκαν την περίοδο 2007- 2008, επί υπουργίας Σ. Χατζηγάκη.