Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι «η αποστολή εθνικής σωτηρίας της κυβέρνησης Παπαδήμου για την οποία νοιάζεται ο ΣΕΒ, είναι η σωτηρία του κεφαλαίου και των κερδών».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ η «η δήθεν ευαισθησία του ΣΕΒ για τον κατώτερο μισθό» μπορεί να εκληφθεί μόνο ως πρόκληση «όταν ιδιαίτερα οι τόποι δουλειάς - ιδιοκτησίας των μεγαλοεργοδοτών - έχουν μετατραπεί σε αντεργατικές γαλέρες, όταν εκατοντάδες χιλιάδες αμείβονται κάτω από την εθνική σύμβαση και όταν απαίτησή του είναι από την παρακρατημένη υπεραξία της δουλειάς των εργατών να μην πληρώνουν οι εργοδότες τίποτα για ασφάλιση και σύνταξη».

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, η «εργατική τάξη έχει ένα δρόμο, και αυτός είναι των εργαζομένων της χαλυβουργίας Ασπροπύργου» και καλεί τα συνδικάτα να απορρίψουν τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικα, να υπερασπιστούν τον κατώτερο μισθό και τις όποιες κατακτήσεις έχουν των εργαζομένων έχουν απομείνει.

Τέλος, η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 17 Ιανουαρίου στην Ομόνοια στις 11π.μ.

Σχετικό θέμα:   Στο «τραπέζι» του Μαξίμου το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού και οι μειώσεις αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα