Περισσότερα από 100 κιλά ακατάλληλου κρέατος εντόπισαν και κατέσχεσαν τα κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΕΦΕΤ, σε ελέγχους που έκαναν κατά την περίοδο των εορτών. Επίσης, 10 επιχειρήσεις παραπέμφθηκαν στην επιτροπή κυρώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας, ενώ σε δύο περιπτώσεις έγιναν εισηγήσεις για επιβολή ποινικών κυρώσεων και χρηματικού προστίμου.
Ειδικότερα, από τις παραμονές των Χριστουγέννων έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ελέγχθηκαν σ' όλη την Δυτική Ελλάδα 109 κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία. Σε τρεις περιπτώσεις κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα, λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας. 

Ακόμη ελέγχθηκαν 128 επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και οπωροπωλείων, 188 επιχειρήσεις ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων, καθώς και 178 επιχειρήσεις καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις. Όπως δήλωσε σχετικά με τους ελέγχους ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος ''βασικός μας στόχος είναι η συνεχής διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού, αλλά και η προστασία των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην αγορά.'' Και πρόσθεσε: ''Οι έλεγχοι αποβλέπουν στην τήρηση της νομοθεσίας, στην καλή λειτουργία της αγοράς και στη συμμόρφωση των λίγων κακών επαγγελματιών.''