Μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων σημειώθηκε το μήνα Δεκέμβριο, στην Αττική, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., εκτοξεύοντας τα ποσοστά της εγκλημάτικοτητας στα ύψη. Ο τρόμος που έχει καταβάλει τους πολίτες, οι οποίοι πέφτουν θύματα κακοποιών μέσα στα σπίτια τους δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι...διαρρήκτες τους «επισκέπτονται» δύο και τρεις φορές για να τους ξαναληστέψουν! Οι αριθμοί των ληστειών και των συλλήψεων που έδωσε στη δημόσιοότητα η ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν σοβαρή ανησυχία για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Γ.Α.Δ.Α., μόνον το μήνα Δεκέμβριο συνελήφθησαν 476 δράστες ληστειών, ενώ εξιχνιάσθηκαν 160 ληστείες στην Αττική!Συγκεκριμένα,  476 άτομα συνελήφθησαν για κλοπές – διαρρήξεις και άλλα 79 άτομα για ληστείες.  

Εξιχνιάσθηκαν ακόμη τρεις ανθρωποκτονίες, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία απαγωγή αλλοδαπού, τέσσερις ληστείες τραπεζών, είκοσι ληστείες σε οικίες. Είκοσι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δώδεκα ληστείες σε καταστήματα –κοσμηματοπωλεία, επτά ληστείες σε περίπτερα, δύο ληστείες σε εκδοτήρια εισιτηρίων στον Προαστιακό. Δεκατρείς ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, 79 κλοπές οχημάτων Ι.Χ.Ε. - μοτοσυκλετών., έξι  κλοπές πορτοφολιών στο μετρό. 193 διαρρήξεις – κλοπές οικιών. Δεκαπέντε διαρρήξεις καταστημάτων και αποθηκών. Τριάντα τρεις διαρρήξεις αυτοκινήτων. 

Πρόκειται για εξάρθρωση συνολικά 33 σπειρών από τις οποίες: Τέσσερις σπείρες που διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, οικίες, πρατήρια καυσίμων και περίπτερα. Έξι σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες. Δύο σπείρες που διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. Μία σπείρα που διέπραττε κλοπές καλωδίων της ΔΕΗ. Μία σπείρας αρχαιοκαπήλων.