Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιλογή των Γενικών Διευθυντών Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, προκηρύσσεται άμεσα και η διαδικασία της γραπτής εξέτασης για την αξιολόγηση των υποψηφίων Γενικών Διευθυντών των λοιπών Γενικών Διευθύνσεων. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του Δ. Ρέππα και του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους που πληρούν τις προϋποθέσεις, το ΑΣΕΠ -αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων- θα καθορίσει το πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης θα ληφθεί υπόψη (στη διαδικασία επιλογής που θα ακολουθήσει) από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) και μαζί με τη βαθμολόγηση του υποψηφίου στην προβλεπόμενη συνέντευξη, καθώς και τη μοριοδότηση βάσει των στοιχείων που περιέχονται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε υπαλλήλου, θα αποτελέσει το συνολικό βαθμό του. Με βάση αυτόν το βαθμό θα γίνει η επιλογή των Γενικών Διευθυντών, που στη συνέχεια θα τοποθετηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς ανά υπουργείο.

Η συνέντευξη διενεργείται από ανεξάρτητες Αρχές και συγκεκριμένα από τέσσερα μέλη του ΑΣΕΠ και ένα μέλος εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη, παρουσία των συνυποψηφίων, καθώς και ενός εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ.